wat is responsive webdesign

Responsive webdesign zorgt ervoor dat de opmaak van een website op allerlei apparaten geschaald wordt naar een passend formaat. De weergave wordt bepaald aan de hand van de beeldschermgrootte / resolutie. Een website is dan gebruikersvriendelijker voor mobiel en tablet gebruikers.

Bij een responsive webdesign wordt er voor elk apparaat (mobiel, tablet en computer) een opmaak en indeling ontworpen. Afbeeldingen en indelingen worden geschaald naar bepaalde breedtes.
 

Wat zijn de voordelen van responsive webdesign?

Er worden steeds meer aankopen via de tablet en mobiel gedaan:
Op tablets en mobiele telefoons heb je tegenwoordig een goede wi-fi verbinding en vandaar dat het aantrekkelijk is om ook jou website hiervoor klaar te maken.

Volgens onderzoeken wordt er steeds meer gewinkeld via de tablet & mobiel, dus voor webwinkels wordt het steeds belangrijker dat er wordt gekozen voor een responsive webdesign. (Zie thuiswinkel.org voor cijfers.)

Dubbele content wordt vermeden:
Met een Responsive website wordt alleen de opmaak verandert voor een apparaat. Eerder werden er speciale aparte mobiele websites gebouwd. Deze mobiele websites stonden niet gekoppeld aan de originele website en zorgden ervoor dat er dubbele content gegenereerd werd. Dubbele content is slecht voor de zoekresultaten / pageranking bij Google.

Betere leesbaarheid:
Op elk apparaat wordt de breedte van de website aangepast waardoor er in eerste instantie de zoom niet meer gebruikt hoeft te worden om de hele tekst te lezen. Ook afbeeldingen passen zich aan de resolutie aan.

Gebruikersvriendelijker:
Er zijn websites die hun menu laten uitklappen op het moment dat er een muis over het menu heen gaat, maar een tablet en mobiel hebben hier niet de mogelijkheid toe. Een responsive website bestaat uit speciale uitklapbare navigatie menu’s voor tablets en mobieltjes.

Straalt professionaliteit en zorg uit:
Een website die mee schaalt met de resolutie straalt meer zakelijkheid uit. Een teken dat er extra aandacht is gegeven aan een website die toch uw bedrijf representeert.